planten

  

astma baarmoeder bloeden balsem bloeden brandnetel bronchitis diureticum een plant gastritis gras hoest hoesten kiespijn kruid kruiden longontsteking maagzweer plant plant gras planten reuma tuberculose verkoudheid volksgeneeskunde weegbree

Het verzamelen van geneeskrachtige planten

Geneeskrachtige planten waarvan bekend is dat de mens sinds onheuglijke tijden. Zelfs onze voorouders gebruikten hun helende eigenschappen om zich te ontdoen van verschillende kwalen. Infusies, afkooksels van kruiden en drankjes riepen zij drugs, en hun keuken geheimen zorgvuldig verborgen.

Veel later begon te medicinale planten bestuderen, zijn er speciale boek genaamd de medische handleiding en herbalists, dat is al pogingen om de verzamelde kennis van eeuwen te systematiseren. †Met de ontwikkeling van de chemie begon meer diepgaande studie van geneeskrachtige planten. Van hen zijn het verstrekken van drugs in zuivere vorm, draaien in aftreksels, tincturen, poeders en pillen.

Het verzamelen van geneeskrachtige planten

Op dit moment zijn veel medicinale planten op grote schaal gebruikt in de medische praktijk, gingen ze in de officiele gedeelte van geneesmiddelen. Nu de geheimen van deze planten te openen, en nu al bekend dat de therapeutische eigenschappen van kruiden bepaald door de aanwezigheid van biologisch actieve stoffen (alkaloiden, flavonoiden, saponinen, etc.). Diverse samenstelling en structuur van de werkzame stoffen varieert en hun effecten op het lichaam.

Een aantal van hen zijn in staat om de activiteit van het zenuwstelsel en het cardiovasculaire systeem te reguleren, het functioneren van andere organen van de ademhaling, spijsvertering, en een aantal negatieve effect op de ontwikkeling van schadelijke micro-organismen te verbeteren. †Wetenschappers hebben ontdekt dat de genezende eigenschappen van medicinale planten, hun complexe chemische samenstelling is grotendeels afhankelijk van de soort aansluiting van planten uit hun groeiende gebieden en dat de vorming en de accumulatie van bioactieve stoffen in planten geassocieerd met een bepaald stadium van hun ontwikkeling. In diverse organen en delen van de plant inhoud van deze stoffen op verschillende manieren.

Daarom, voor medicinale doeleinden is niet aan te raden om al het planten, en alleen dat deel dat de grootste concentratie van actieve ingredienten heeft, en dat zij aanbevolen in de periode tot hun activiteit te verzekeren. †Veel van de medicijnen voor ons noodzakelijk om letterlijk omringen ons aan alle kanten, vaak lopen we op hen, kies een bloem en nog steeds erg weinig weten over hoe ze te gebruiken. Op de wilde geneeskrachtige planten publiceerde veel speciale, referentie-en populaire literatuur.

Het verzamelen van medicinale grondstof planten, dit leeg voor iedereen toegankelijk. Genezing gaven van de "groene apotheek" kan zijn rechtmatige plaats in een huis en worden goede helpers bij de behandeling en preventie van verschillende ziekten. †Naar een land gaat lopen, wandelen, natuurliefhebbers, veel bezig met het verzamelen van geneeskrachtige planten. Dit is een zeer nuttige en noodzakelijke zaak, die wordt aangemoedigd door onze staat.

Saponin vrijwillig akkoord met de apotheek en inkoop kantoren. †De auteurs bieden de lezers van het boek - een arts, blz. 3. Andreev en VA Barinov apotheker - praten over drugs planten, het meest voor in de centrale regio van de niet-chernozem zone RUSLAND. †Uit het boek lezers weten te komen over de vele wilde geneeskrachtige planten, maakt kennis met hun botanische kenmerken en kenmerken van soortgelijke vormen van niet-medicinale eigenschappen, vinden de instructies op de leefgebieden van grassen die van het belang van de verzamelaar.

Het boek geeft informatie over de chemische samenstelling van geneeskrachtige planten op hun geneeskrachtige eigenschappen, beschrijft het gebruik van kruiden, de wijze van bereiding en consumptie van medische kosten. Afzonderlijke secties zijn gewijd aan de regels voor het verzamelen, drogen en opslag van grondstoffen. Aan het eind van het boek wordt gegeven kalender verzameling van geneeskrachtige planten. †Dit boek is bedoeld voor een breed scala van lezers, maar het kan niet dienen als een gids voor zelfmedicatie.

Geneesmiddelen bevattende geneesmiddelen uit planten, met hun wanbeleid, verkeerd gebruik schade kan berokkenen. Met behulp van de aanbevelingen van het boek, lezers moeten onthouden dat het gebruik van bepaalde geneeskrachtige planten per se moet consistent zijn met de arts. Vind de juiste dosering van kruiden kan alleen arts, die rekening houdt met de eigenheid van de patient.

En als de arts geadviseerd te worden behandeld met een aantal planten, wat je moet doen voor de oogst hen, heb je elk detail van de regels te lezen voor het verzamelen, drogen en bewaren van geneeskrachtige planten en, indien nodig, raadpleeg de de lokale apotheek. Het verzamelen van geneeskrachtige planten - een boeiend, interessant, nuttig en noodzakelijk werk. Good luck.

  

plant gras

© Copyright kruiden.grema.info
Alles over de traditionele geneeskunde en geneeskrachtige kruiden.