planten

  

astma baarmoeder bloeden balsem bloeden brandnetel bronchitis diureticum een plant gastritis gras hoest hoesten kiespijn kruid kruiden longontsteking maagzweer plant plant gras planten reuma tuberculose verkoudheid volksgeneeskunde weegbree

De helende eigenschappen van planten

"God zegene! En jij bent de moeder-land van kaas zegenen het gras dat breken! †Je bent een freak voor haar man - welke aard ook, ten behoeve van de mens: dus ik zal nemen. Gras uit de aarde, maar van God - een geneesmiddel.

Amen "Dus driemaal. †Aanbevolen tips en recepten van de traditionele geneeskunde gebaseerd op de eeuwenoude folk ervaring. De helende eigenschappen van planten. Traditionele geneeskunde. Kruiden, bloemen, bessen, medicinale wortels ...

Hoe geweldig geneeskrachtige planten en kruiden gaf de natuur van de mens! Met hun hulp, leerde hij de meest verschrikkelijke ziektes, maar ook om te gaan met een veel minder gevaarlijk te genezen. De oude mensen hun eigen ervaring begrijpen de genezende eigenschappen van planten.

Deze kennis wordt doorgegeven van generatie op generatie, en de oprichting van schrijven waren er de eerste boeken, verhandelingen over het gebruik van kruiden voor de behandeling. †De eerste informatie over geneesmiddelen planten Oude Rusland verwijzen naar 1076 en worden in het "Grand Prince Svyatoslav Izbornik Yaroslavich." Met de verspreiding van de Russische literatuur zijn er kruidkundigen, medische handleiding, Vertograd. Achter hen is georganiseerde handel in kruiden winkels zeleynyh. Apothecary huis, geopend door Ivan de Verschrikkelijke wordt beschouwd als de eerste medische instelling in de staat van Rusland.

Het werd later omgevormd tot de Apothecary orde, die werd geleid door de heer apotheek. Hij zag er op toe dat elk seizoen is een lijst van planten om geoogst te worden. Sint-janskruid, bijvoorbeeld, werden geinstrueerd te verzamelen, drogen en in de bloem wrijven. Toen werden gemaakt apotheker tuinen - tuinen, beplant met geneeskrachtige kruiden en planten. In Moskou waren er meerdere.

Door de volgorde van Peter de apotheker tuinen die in alle grote steden in militaire ziekenhuizen. In Astrakan, en in Lubny gelegd grote plantages, waar ze groeien kruiden, planten, en de boeren ging de "service bes," die werd opgenomen het verzamelen van geneeskrachtige kruiden. Sindsdien zijn er tal van geneeskrachtige planten niet meer worden geimporteerd uit het buitenland. †In de oude dag naar de fabriek zou kunnen behandelen, vroeg hem voor de kracht en gezondheid, en zelfs toe hem te breken. Voordat u begint met het verzamelen van geneeskrachtige kruiden werden voor het eerst popostitsya.

In de vroege ochtend, ging in de bossen, af te werpen zijn kleren, baden in de dauw en een gebed om het gras te reciteren geen kwaad en dat ze was genezen. Alles moet weg van huis te gaan. In onze tijd, is het onacceptabel te verzamelen geneeskrachtige kruiden en andere planten in de buurt van de behuizing en wegen. †De hele groente-wereld is afhankelijk van de beweging van de Aarde en haar metgezel maan, de planeten van ons zonnestelsel.

Dit verklaart het oogstseizoen en het oogsten van verschillende geneeskrachtige planten en kruiden. Er is, bijvoorbeeld, kruiden en planten die kunnen verzamelen maar een paar dagen per jaar, zodat ze volledig blijven genezende eigenschappen. Hoeft alleen maar te weten in welke maand, wat met het weer, de tijd van de dag te verzamelen bepaalde gras. Ze kunnen en doen schaden. Experts waarschuwen dat oneigenlijk gebruik kruiden en planten niet helpen, maar schade aan onze gezondheid.

Zelfs de meest onschuldige kruiden kan ernstige gevolgen hebben, als we ze gebruiken onzorgvuldig en willekeurig. Vertrouw niet volledig op de wijsheid van de traditionele geneeskunde. Bij het kiezen van een bepaald instrument moet overleggen met hun arts (zie " †"" †"). †kruiden en diverse planten als gevolg van hun beschikbaarheid, prestaties en gebruiksgemak. Tijd-geteste †. Fytotherapie - de nationale behandeling met kruiden - een wetenschap zo oud als de mensheid zelf (zie " †").

Er zijn veel tools, waaronder †, †, †, †, De kosten, die actie is gebaseerd, bijna iedereen op het reinigen van het lichaam. †Kruiderijen, specerijen, diverse kruiden gebruikt bij de behandeling van lange, worden ze gebruikt door deze artsen als Hippocrates, Avicenna. Veel kruiden sinds de oudheid bekend om zijn genezende eigenschappen, in staat om alle soorten van infecties bij de mens te doden. †Geneeskrachtige eigenschappen hebben niet alleen de planten van weilanden, boomgaarden en tuinen, maar veel planten. †- Een medicinale plant uniek!

Het Oude, net als Cleopatra zelf! †en zijn helende eigenschappen. Kalanchoe met wat niet kan worden verward. Bij kamertemperatuur voorwaarden verbouwen verschillende soorten, maar is het meest gebruikelijk Kalanchoe geveerd, wat in de volksmond bekend staat als "pot Ginseng" of "doctor".

. Mensen die lijden aan radiculitis, raden we aan om thuis een Indiaas boog. †en zijn helende eigenschappen - deze plant geluiden van lof van alle kanten groeit zonder problemen en geneest alle kwalen. †Genezing eigenschappen van planten gewaardeerd ten alle tijden is zeer hoog. Er zijn geneeskrachtige planten, waar onze mensen lange tijd beschouwd als waardig te respecteren. Elke zorg dame voor een lange tijd groeide de buurt van het huis van de munt, daisy medicatie, calendula, lavas, rue geurig.

En altijd viel op onder hen †. †In de oudheid, van haar zei: "Moeder van geneeskrachtige planten." Wie heeft ooit geproefd blad salie, hij niet vergeet zijn bittere smaak (zie " †"). †Het was verborgen onder de grond is de grootste kracht van de wortel gewassen zoals nardus, beroemd om ginseng, paardebloem wortel, en vele andere wortels (zie " †"). †Ginseng wordt terecht beschouwd als het symbool van het leven op aarde (zie " †").

In de afgelopen 4000 jaar werd beschouwd als een wonderbaarlijke magie gras. †Samen met de kruiden, gezonde in de natuur zijn er planten die toxische eigenschappen hebben. Hoe ze te gebruiken in geval van nood, en wat moet voorzichtig zijn in hun gebruik (zie " †"). †Gebruikt in de volksgeneeskunde.

Zelfs in de vroegste stadia van de menselijke ontwikkeling, deze planten werden nuttig niet alleen een bron van voedsel, ook zij mensen geholpen zich te ontdoen van vele ziekten. †Naast de bloemen gebruikt voor de behandeling van vele verschillende kwalen, versterkt het immuunsysteem, verheffen je stemming en het verbeteren van de staat als een geheel. † Om een ??of andere reden hebben wij verankerd geloof dat als groen uit de tuin - dit is een voedingsmiddel en het is nuttig, maar als gebroken in een veld in het bos, een weide - gewoon gras. Ondertussen is wilde eetbare planten die de mens sinds de oudheid, nog steeds in hoog aanzien onder de verschillende volkeren.

In het wild, veel nuttige planten, met inbegrip van die kan worden gegeten. †. In de meeste heide - heidehoning. Het is al lang bewaard gebleven in de honing helpen om de glorie van zijn jeugd en kracht te bewaren. Avicenna zei: Als je wilt de jeugd op te slaan, moet u honing te eten.

. Als het woord in onze geest onmiddellijk de zin te zien: witte honing, limoen thee, limoen smaak. Linden bloemen, verzameld op het moment van de massale bloei, veel gebruikt in de volksgeneeskunde ... †Sinds oude tijden mensen gebruikt voor medicinale doeleinden allerlei planten: hun schors, wortels, bloeiwijzen ...

Echter, weinig mensen weten wat unieke genezende eigenschappen een gemeen hebben †. †Onze voorouders lang geleden tot de conclusie gekomen dat een voorwaarde van het behoud van gezondheid is de tijdige verwijdering uit het lichaam van opgehoopte schadelijke stoffen - toxinen (zie " †"). †De klassieke methode van ontgifting -. Ieder van ons kan genieten †Dat de natuur ons geeft. Absorptiemiddelen zijn ook veel †. †De helende eigenschappen van planten. Traditionele geneeskunde.

Kruiden,

Gerelateerde berichten:
  1. eigenschappen van de kruiden
  2. Over Kruiden
  3. verkoudheid

  

paardebloem, de eigenschappen van planten, nardus, alsem, St. Janskruid

© Copyright kruiden.grema.info
Alles over de traditionele geneeskunde en geneeskrachtige kruiden.